Hi! I know I have introduced myself in the normal introduction thread already, but I really want to do it here as well, I hope you don't mind. So...
:uk:
My name is Jerzy (George in English; I wonder if you can pronounce it) and I'm 17 years old guy. I live in Cracow, Poland and I'm starting second year of liceum (more less something like High School) in few weeks. Later, if everything goes according to my plan, I will start studying veterinary medicine. I haven't got many hobbies, but I am very passionate about them. They are: reading, linguistics, biology, animals and tea (This might be addiction, not hobby, but who cares?)
It may also seem odd, but I really enjoy some simple gardening, like weeding and so on. It's really relaxing, at least for me. I also tend to have problems with making new friends or just joining new communities. That's all I've got to say in English.
Now I will disgrace myself with this miserable attempt of using German.
:germany:
Hallo! Ich heiße Jerzy und ich bin 17 Jahre Alt. Ich wohne in Krakau und besuche Liceum (Gymnasium im Deutsch). Ich will einen Tierarzt werden. Ich mag Linguistik, Tiere, Biologie und lese gern.
That was embarassing.
Now, finally... Polish.
:poland:
Cześć wszystkim! Mam na imię Jerzy, mam siedemnaście lat. Mieszkam w Krakowie, w Polsce, i chodzę do liceum. Za kilka tygodni zaczynam drugą klasę, profil biologiczno-chemiczny (mam nadzieję, że jakoś to przetrwam, obliczenia mnie dobijają). Później zamierzam pójść na weterynarię i skończyć specjalizację - zwierzęta egzotyczne. Zastanawiam się też czy nie pójść potem na polonistykę, tak dla przyjemności, ale raczej zrezygnuję z tego pomysłu.
Teraz parę słów bardziej o mnie. Zacznę od tego, że nie mam wielu zainteresowań, za to są one dla mnie bardzo ważne. Przede wszystkim jest to literatura, zwłaszcza fantastyka (tu ukłon w stronę Jacka Dukaja). Uwielbiam też poezję, w szczególności wiersze, które napisała Wisława Szymborska; mój ulubiony to ,,Nazajutrz, bez nas". Oprócz tego są to zwierzęta, biologia, językoznawstwo i herbata. Lubię też proste prace ogrodowe, są naprawdę odprężające, przynajmniej moim zdaniem.
Przyznam się też, że mam pewne kłopoty z zaprzyjaźnianiem się z nowymi ludźmi i wstępowaniem do różnych społeczności. Są to dla mnie naprawdę niezręczne chwilę. To by było na tyle.
It's pretty much the same what in English. I only added my favourite literature authors and mentioned that I consider studying Polish philology after VeterinaryThat'd be all about me. I'd also like to mention that I really like SSSS, but it's rather obvious. I am here, after all, am I not?